Hjem > Kampanje > Er taket ditt klart for vinteren?
Følg oss på facebook! Følg oss på instagram!

Er taket ditt klart for vinteren?

Nå er tiden inne for å vinterklargjøre taket ditt!

Vedlikehold av taket er like viktig som all annen vedlikehold på huset, om ikke viktigere. Er taket ikke vedlikeholdt, kan skadene bli dyre – skader som ofte husforsikringene ikke dekker.

Profesjonell Takfornying as har egen byggmester og erfarne takfornyere som vet hva de skal se etter når de sjekker taket ditt.

Hva kan vi gjøre for ditt tak?

  • Vask: vi vasker taket ditt fri for mose og annen smuss som kan forårsake mose på taksteinen. Er det mose på taksteinen betyr det at steinen trekker til seg fuktighet. Den beskyttende hinna som steinen hadde da den var ny, blir med årene slitt bort av blant annet sur nedbør og fuktigheten trekker ned i steinens porer. Med tiden dannes derfor mose.
  • Bytte av knuste takstein – kraftig vær og vind kan knuse takstein. Dersom man har knust stein på taket må disse skiftes ut, da undertaket som består av papp vil trekke til seg fuktigheten og dette kan være til ødeleggelse over tid som vil bli kostbart.
  • Impregnering: når taksteinen er vasket, trenger den en beskyttelse! Ved å impregnere taksteinen lukker man porene slik at vann og fuktighet ikke trekker igjennom og forhindre mosedannelse. Ubeskyttet takstein vil trekke til seg vann som igjen gjør større skader under: papp og lekter råtner.
  • Takrenner: rens av takrenner er viktig for at vannet skal renne dit det skal. Her samler deg seg ofte løv og sand fra taksteinen som kan tette nedløpet. Vi vasker renna og kan sette i løvfanger om du bor i et område med mange løvtrær.

 

Kontakt oss for en taksjekk – så kan du gå høsten og vinteren i møte med tett tak.

For referansebilder, besøk våre facebooksider:

Profesjonell Takfornying AS: profesjonelltakfornyingas

Profesjonell Service AS: profesjonellserviceas

Følg oss på facebook! Følg oss på instagram!
Til topp